Sunday, October 31, 2010

Automekko, vihdoinkin!

Kangaskauppareissun varsinainen tarkoitus oli kaverin synttärilahjamekko, jonka teko on jumittanut paikoillaa hyvin kauan, mutta nyt tuo projekti on vihdoin valmis! Löysimme aivan hurmaavaa kangasta, josta minä ompelin kaverin mittojen mukaan mekon. Kuka vois vastustaa värikkäitä koulubusseja, liikennevaloja ja liikennemerkkejä?


Olen ommellut vaatteita aiemmin vain itselleni ja tottunut siihen että jokaisen työvaiheen jälkeen voi sovittaa. Nyt näin ei kuitenkaan voinut toimia, joten tein kertakäyttölakanasta kaavamekon kaverin päälle jolla varmistin, että mekosta tulee juuri oikean kokoinen. Yksi välisovitussessio pidettiin kaverin kanssa, mutta aika pitkälti tein ottamieni mittojen ja kaavamekon mukaan.


Mekon päällepukemisessa auttaa takana oleva, päälleommeltu iso punainen vetoketju. Lisäksi saatan tehdä myöhemmin vielä taskut sivusaumoihin, nyt niitä ei vielä ole.


Omasta mielestäni mekosta tuli ihan mahtava, toivottavasti se nyt sopii kaverille yhtä hyvin kuin sen kaiken järjen mukaan pitäisi. Kuvailin mekon itteni päällä, huomaa vähän että se ei oo mun mittojen mukaan tehty (ollaan mekon saajan kanssa tosi eri malliset), mutta kyllä noista ihan hyvän kuvan mekosta saa. Ainakin paremman kuin niistä henkarillaroikkumiskuvista joita ensin otin mekosta..

11 comments:

  1. Munkin mielestä tosta tuli ihan mahtava! Toi kangas on niin makee :>

    ReplyDelete
  2. veera: <3

    Juliahelmiina. Kiitos! Kangas oli kyllä loistolöytö, oon jopa vähän katkera ettei mekko tullu itelle.. :')

    ReplyDelete
  3. Aivan upea mekko! Harmi etten ite osaa tehä mitää, ois just hyvä visio yhdest mekost, mut se taitaa jäädä ku en ees lankoja osaa ompelukoneeseen laittaa. :( Mut kiva, et joku osaa tehä!

    ReplyDelete
  4. Miks mulle ei kukaan tee automekkoa?

    ReplyDelete
  5. Oi että, kiitos sun, haluan mennä just nyt kangaskauppaan, ostaa sieltä kaikkia ihania kankaita ja ommella vaikka 100 mekkoa!

    Pakko myöntää, otin ompelukoneen esiin pari viikkoa sitten ja aloin ompelemaan kangaskassia. Sitten huomasin, että olin ilmeisesti langottanut koneen väärin, koska alalanka lähti heti purkautumaan. Suurella harjoittelulla mustakin voisi saada ompelijan :D Täytyy pyytää mamma avuksi, kun äiti on vielä tumpelompi kun minä ;D

    Tulipas romaani, mutta pääpointti oli siis, että täydellinen mekko! :)

    ReplyDelete
  6. Kiiamo: Höh, toi on kyllä kyrja tilanne kun ideoita on mutta toteutus ei onnistu. Mulla on vähän sama mutta syy on ajan puute..

    tipitii: kuka sä oot? Hämärästi muistan että viereisessä huoneessa asu joskus joku ton näkönen, en oo vaan nähny sitä niin pitkään aikaan että unohtuu...

    iitsku: Noni, toi on jo hyvä alku!! Menet pikimmiten mamman oppiin! (:

    ReplyDelete
  7. OIIIIIII IHANA ! <3 haluutko samalla väsätä mulleki tollasen? :'D

    ReplyDelete
  8. Risu: Musta tuntuu että mekon omistaja tahtoo olla uniikki (olisin todellakin tehny itellekin tollasen muuten!)

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta