Tuesday, August 17, 2010

Viikonloppu merellisissä tunnelmissa

Kun yksi ystäväni täytti helmikuussa 17, lupasin ommella hänelle lahjaksi hameen. Projekti venyi venymistään, kesä vei meidät eri paikkoihin ja suunnitelmatkin muuttuivat, joten vasta perjantaina saimme aikaiseksi lähteä kangaskauppaan metsästämään kangasta tätä varten. Teimme mahtavan löydön palalaarista, mutta sen näette vasta kun saan (toivottavasti pian) tästä kankaasta tehtävän mekon valmiiksi.

En suinkaan keskittynyt ystäväni mekkokankaan etsimiseen koko aikaa jonka vietin kangaskaupassa, vaan pengoin kangaslaareja myös itsekkäissä tarkoitusperissä. Penkominen kannatti, sillä löysin palan ehkä maailman suloisinta kangasta.


Kankaassa on todella tunnelmallisia kuvia lapsista hiekkarannalla. He kaikki ovat kasvot merelle päin ja katselevat kaukaisuuteen. Yksi lennättää leijaa, toinen roikottaa mukanaan nallekarhua ja kaksi tyttöä kävelee käsi kädessä hiekkaämpärit mukanaan lähemmäs vesirajaa. Rakastuin kankaaseen ensinäkemältä ja vaikka pari kaveriani pilkkasikin sitä pedofiilin unelmaksi (=lapsia takaapäin), se ei vähennä rakkauttani tai laannuta intoani yhtään.


Podin viikonlopun aikana loppukesäflunssaa enkä jaksanut juuri muuta kuin makoilla sängyllä ja tuijotella telkkaria. Liv on muuten sairaana olevan unelmakanava. Missä muualla saa katsella sekä Jamie Oliverin ruoka- että Twiggyn muotivinkkejä? Ompelu tuntui kuitenkin luontevalta ajanvietteeltä, ei liian rasittavalta, mutten kuitenkaan tuntenut hukkaavani koko viikonloppua vain olemalla.


Ostamani kangaspala oli sen verran pieni että oli alusta saakka selvää, ettei siitä tule maailman helpointa, kolmisaumaista, leveähelmaista hametta. Lisäksi tahdoin hameeseen taskut, joten tein elämäni ensimmäiset taskupussit jämäkankaideni joukosta penkomastani ruutukankaasta. Taskujen kiinnittäminen vei yllättävän paljon aikaa eikä se ollut koko ajan kovin nättiä, sovelsin hyyyyyvin paljon..


Alunperin ajattelin tehdä hameesta paperbag-vyötäröisen, mutta kankaan leveys ei riittänyt siihenkään ja lopputulos oli lähinnä hölmön näköinen, joten kuminauhavyötärö oli fiksuin ratkaisu. Suora helmakin näytti vähän kummalliselta, joten pujotin alapäärmeeseen ohuen kuminauhan. Tällä pienellä tehokeinolla hameesta tuli heti mielenkiintoisempi sekä mallista paljon toimivampi.


Rakastan sekä hameen kangasta että mallia todella paljon ja tänään kouluasussa debytoinut hame tullaan varmasti näkemään ylläni hyvinkin useasti!

Psst. Madam B.C:llä on meneillään ihana Barbiekenkäarvonta!

8 comments:

 1. Ihana toi kangas! Ja on se muutenkin tosi kiva :)

  ReplyDelete
 2. Tosi kiva printti hameessasi :) miksen minä löydä ikinä mitään noin kivoja! Lähin kangaskauppa on täynnä vain raidallisia kankaita, hyvänä päivänä ehkä joukossa yksi pilkullinen...hmpf. Eikä kauemmaksi jaksa lähtä kalastaan kankaita...:D

  ReplyDelete
 3. Ihan tajuttoman söpö mekko! Ompeluhimoni senkun kasvaa :)

  ReplyDelete
 4. Riikka: Kiitos, mäkin tykkäilen (:

  Madam B.C.: Mä olin ihna hämmentyny että meidän kangaskaupasta löyty mitään noin kivaa! Ei siellä yleensä oo kun peruskankaita ja sit semmosia kuosi&värioksennuskankaita.. (:

  iitsku: Kiitos! (: Ja nyt sinne ompelukoneen ääreen niin kun olisit jo!

  ReplyDelete
 5. Mä olen aika varma, ettet sä vieläkään laske mun ruotsin opiskelua kehittäväksi tekemiseksi, joten tuskin mä sitten tein mitään. ):
  Eikä me Varpun kanssa pilkattu tuota, kerrottiimpa vain hieman tosiasioita ja katsottiin asiaa muiden kannalta. Ne nyt vaan sattui olemaan pedofiilien kanta. (; On se hame silti söpö, kaikkine lapsineenkin..

  ReplyDelete
 6. veera: Noni, saahan sulta asiallistakin kommenttia joskus! (;
  Ja onhan ne ruotsintehtövöt kehittäviä, ei vaan kovin kivoja.....

  ReplyDelete
 7. Heippa, onneksi olkoon, olet voittanut arvonnassani :) käy katsomassa uusimmasta postauksestani voittosi ja emailin, jonne voisit pistää osoitetietosi, jotta saan palkinnon postiin :)

  ReplyDelete
 8. Madam B.C.:
  Luin äsken blogiasi epäuskon vallassa, mäkö voitin?! Jee!

  ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta