Wednesday, August 11, 2010

Yo-yo-kukkia

Niin, nyt se on todella alkanut. Koulu. Ensimmäinen koulupäivä oli jo eilen, mutta se sisälsi lähinnä infopakettia sekä tutorin ominaisuudessa toimimista. Tänään oli ensimmäinen "oikea" päivä, koska oppitunnit alkoivat. Aloitin kevyesti, koulua klo 8-16 sisältäen maantiedettä, (pitkää) matikkaa, hissaa, yhteiskuntaoppia sekä loppukevennyksenä musiikkia.

Kalenterina minulla on tuo koulusta saatu Lukiokalenteri. Se sopii sisällöltään minun käyttööni loistavasti, mutta mainoskannet ovat auttamatta hirvittävän rumat. Viime vuonna maalasin kannet valkoisiksi ja liimailin niihin värikkäillä papereilla kehystettyjä mustavalkokuvia hyvistä bändeistä. Tänä vuonna ajattelin ensin laittaa kanteen kivoja valokuvia, mutta keksinkin käyttää kangasta.


Erään kirppismekon muokkauksesta jäi yli tuota raidallista kangasta, joka kävi paremmin kuin loistavasti kalenterini kansiksi. Aloitin siistimällä kierteen alle jäävät kannenosat valkoisella kynsilakalla, koska kangasta ei niiden päälle saanut laitettua Sen jälkeen leikkelin kankaasta sopivat palat, ompelin yhden reunana siistiksi ja liimasin kontaktiliimalla paikalleen.


Etukannen koristeeksi tein samasta raitakankaasta yo-yo-kukkia jotka ensin liimasin ja lopuksi vielä kiinnitin muutamalla pistolla kansikankaaseen. Liimakerroksen läpi on muuten äärimmäisen viakeaa pistää neulaa, nyt on peukalon pää hyvin kipeä ja osittain melko reiällinen.


Yo-yo-kukkien tekemistä koetin ensimmäisen kerran vasta nyt, vaikka olen niitä useasti esimerkiksi Madam B.C.:n blogissa ihaillut. Löysin kuitenkin Youtubesta loistavan kanavan, josta löytyy niin kampaus-, ompelu- kuin kauneudenhoito-ohjeita. Siellä oli täydellisen yksinkertainen ohje yo-yo-kukkiin, joita olin jo aiemmin halunnut testata.


Tykkään lopputuloksesta tosi paljon, tätä kalenteria on kiva katsella koko vuosi ja kolmiulotteiset kukat toimivat hyvin viihdykkeinä minunlaiselleni patologiselle näprääjälle tylsillä oppitunteina.

7 comments:

  1. mulla alkoi koulu kanssa yhtä "kevyesti" noh onneksi enää 3 jaksoa jäljellä...mutta kivannäköisen blogin perustit:D

    ReplyDelete
  2. sonjjj: Hyvä että mullakin on kohtalotovereita.. Tuntuu että kaikilla muilla on "kuus kurssia, en mee kertaakaan kaheksaan" -tyyppisiä lukkareita..
    Ja kiitos! (:

    ReplyDelete
  3. Munkin olis pitänyt opettajan mielestä uusia venäjän ysit kympeiks ku edellisetkin kurssit oli niitä XD enpä jaksanut mennä sinne uusintaan.

    Joo ja hei kun kommentoit mulle tästä mun neljän kurssin jaksosta, niin arvaapa onko mun vaikeeta ihan vaan olla, kun ei oo mitään tekemistä ton koulun kanssa :D mä kaipaan niitä 8 kurssin jaksoja! pakko varmaan alkaa suorittamaan jotain itsenäisesti :D

    ReplyDelete
  4. vähän hieno kalenteri! :)

    alotin tällä viikolla ib:n, ja ekassa jaksossa piti olla kuus kurssia. No, tänään kun menin mantsan tunnille, kurssi olikin täynnä, joten teen sen myöhemmin suomenkielisenä. Ei se mitään, ja onpahan ainakin kevyt jakso! :-D Eikä ees vaikuta loppuvuoteen yhtän rankentavasti, koska meijän täytyy tehä vähintään vaan 28 kurssia :D

    ReplyDelete
  5. Seini: No, mulla se numero ei Ihan ysi ollu, mutta joka tapauksessa.. (;
    Ja no, mielummin mäkin pidän itteni kiireisenä kun vaan pyörittelen peukaloita.

    emmiina: Kiitos!
    Eihän munkaan tarvis niin montaa kurssia käydä, 30 on periaatteessa se suositus, mulla vaan tulee niitä vähän enemmän.. :D
    Ja kiva että edeis joillain on rennompaa!

    ReplyDelete
  6. Sulla on aivan ihanat hiukset! :) Tuosta kalenterista tuli aivan upea :)

    http://walkingintheairr.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. roadrunner:
    Kiitos! Tuo kommentti todella piristi päivääni (etenkin kun poden pienoista hiuskriisiä tämän pehkon kanssa..)

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta