Sunday, August 22, 2010

Kalsarihame ja kirppiskankaita

Sain perjantaina vapautuksen normaaleista koulutunneista koska toimin tutorin tehtävässä ykkösluokkalaisten starttipäivissä. Päivä sisälsi melomista, sokkona kulkemista, vaatejonon tekoa, sanaselitystä, piirrä&arvaa -peliä ja paljon muuta. Minullakin oli todella hauskaa vaikka seurasinkin vain vierestä sekä pisteytin ryhmäni suorituksia. Asia johon pääsin osallistumaan, oli melominen. Olen käynyt melomassa muutaman kerran aikaisemmin, lähinnä koulun kautta, ja se on kyllä laji jota voisin harrastaa useamminkin.


Aamun kiireessä en löytänyt yksiäkään shortseja, joten päälle päätyi koko kesän suosikkihameeni, varma jumitusvaate, rakas kalsarihameeni. Hame päällä melominen (etenkin pelastusliivin haarojen välistä menevä remmi) oli melko mielenkiintoinen operaatio, mutta selvisin siitä suurin piirtein siveellisesti.


Kalsarihameen tein sen kesällä kirpparilta ostetusta mekosta. Muutos ei todellakaan ollut vaikea eikä mekon hinta kirpparilla paria euroa enempää, joten se oli todella kannattava projekti. Nimensä hame sai ystäväni todettua sen näyttävän kalsarikankaasta tehdyltä. Totta, mutta hameen mukavuus ja kiva malli kumoavat kalsarimaisuuden. Hameessa on myös taskut sivusaumoissa jotka etuosan nappien kanssa ovat täydellisyyden tunnuspiirteitä. Yhdessä napeista on tosin eri värinen lanka kuin muissa, täytynee jossain vaiheessa vaihtaa se, kun ainakin tuossa ylläolevassa kuvassa se hyppää aika pahasti silmille.


Starttipäivä oli hieman lyhyempi kuin tavallinen perjantaikoulupäiväni, joten minulla oli kotiin palatessani hyvin aikaa poiketa parilla kirpparilla. Fidalta kannoin mukanani aimokasan kankaita, joista jokaiselle löytyy jo käyttökohde. Kun vaan löytyisi aikaa toteuttaa näitä visioita.

  • Punainen valkokuvioinen pussilakana: 2 euroa
  • Valko-turkoosi pussilakana: 1,5 euroa
  • Iso musta kangaspala: 2,5 euroa (siinä oli mukana Eurokankaan leikkauskuittikin..)
  • Iso vihreä t-paita: 60 snt
  • Eläinkuvioitu tyynyliina: 70 snt

Ton tyynyliinan eläinkuosi vallotti mut heti, etenkin nuo suloisista suloisimmat pingviinit! (kaikki ketkä tuntee mut, tietää mun viehätyksen pingviineihin.. Pinkut on vaan niin ihania <3)


 Jatkoin matkaa Fidalta vielä toiselle kirpparille josta missioni oli löytää vetoketjuja erääseen projektiin, joihin osa noistakin kankaista tulee. Löysinkin harmaan ja tummansinisen metallivetoketjun sekä ruskea vetoketjun  yhteishintaan 3 euroa. Vetskarit ovat kaikki pitkiä, joten tuo euro per vetskari -hintakin tuntui ihan oikeutetulta.


Perjantain ostoksiini kuului myös Yes Love -merkkinen kynsilakka. Olen etsinyt sopivaa pinkkiä kynsilakkaa jo jonkin aikaa, ja totta kai tuo pääsi heti edutamaan kynsiini saman merkkisen sinisen sekä H&M:n violetin lakan kanssa (jota on kuvasta hyvin vaikea erottaa..)


Näin kului minun perjantai-iltapäiväni. Nautin todella kirppareillä kiertelystä ja hyvien löytöjen tekemisestä, joten en tuota ylimääräistä vapaa-aikaa olisi paremmin voinut käyttää.
Nyt on pakko palata koulukirjojen ääreen, katsellaan koska minulla on aikaa kajota tuohon kangaskasaan uudestaan, tällä kertaa leikkelyn ja ompelun merkeissä.

2 comments:

  1. Miten onkin niin, että mä olen nimennyt hyvin monet sun vaatteista? Ja vielä niin imartelevalla tavalla! (; rakkaalla lapsella on monta nimeä.

    ReplyDelete
  2. veera: Mä nimeän Lauran vaatteita (ja etenkin kenkiä) ja sä mun, kauhun tasapaino...... (;

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta