Thursday, June 21, 2012

Villavarusteet kesälaitumille

Minun on pari päivää tehnyt mieli vain lukittautua huoneeseeni ompelukoneen ääreen ja suristella yhtä ja toista. Illat olen viettänyt internetin ihmeellistä maailmaa tutkien ja ispiraatiota etsien ja tietokoneen työpöytä onkin täynnä muistilappuja joihin on listattu jos jonkinlaista projektia.
Ensin on kuitenkin tehätä valmiiksi häpeällisen kauan kesken olleet projektit parille kaverille, tästä niistä ensimmäinen.

Vaikka nyt onkin kesä, elämme Suomessa, joten koleaa ilmaa on odotettavissa vuodenajasta huolimatta. (Vaikka nyt taitaakin tulla ensimmäinen juhannus pitkään aikaan, kun luvassa ei ole sadetta)
Tumput ovatkin talviasuste, mutta ehkä ystäväni pääsee (tai joutuu) ennen lumien tuloa edes kerran käyttämään näitä monta kuukautta sitten aloitettuja tumppuja. Ne lojuivat puolivalmiina todella pitkään. Ajan, jolloin kaikenlainen käsityömotivaationi oli aivan nollassa.


Kyllä, minäkin tein Totorot. Ystäväni tykkää tuosta pulleasta hahmosta, joten miksipä ei? Vähän sentään muokkasin ohjetta, jätin peukaloiden kuviot pois. Tein toisen peukalon ensin kuvion kanssa, mutta se näytti jotenkin niin sotkuiselta, että päädyin lopulta pelkkään valkoiseen.


Tumppujen nykyinen omistaja on ilmeisesti jonkin verran allerginen villalle, joka saa hänen kätensä kutiamaan, joten ompelin tumppuihin vuorin valkoisesta ohuesta trikookankaasta. Sopivan joustavaa ja mukavan tuntuista ihoa vasten, toimii. En ollut ennen vuorittanut lapasia, joten kokeilupohjalta tehtiin jälleen kerran. Kiinnitin vuorin käsin ommellen kärjestä, peukalon pästä sekä suuaukosta, joten vuori ei lähde liikkumaan pitkin lapasta riisuttaessa.


Lanka: Vuorelma Veto (violetti), Nalle (valkoinen)
Puikot: 3,5 mm


3 comments:

  1. Katoin eka et noissa kuvioissa oli lumipallot ja mietin et miten cool, lumipallotumput! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. : D
      Lumipallotumput olis kyllä melko mainiot. Nyt täytyy alkaa ideoida..

      Delete
  2. hiiiii oot paras ja noi on maailman ihanimmat! onpahan nyt yks syy lievittämässä talven hirmuisuutta tänä vuonna :---)

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta