Monday, January 9, 2012

Punainen pipa ja valkea maa

 Kyllästyin täysin joululahjoista jauhamiseen, eli palataan niihin myöhemmin (miten olisi juhannus?) ja otetaan tähän kohtaan vähän tuoreempaa juttua, tämän vuoden puolella neulottu pipo.
Aloitimme vuoden muutaman kaverin kanssa kahden päivän Harry Potter -maratonilla (elokuvilla on kestoa yhteensä lähes 20 tuntia) ja toisena päivänä piti tempaista jotain leffaneulottavaa, kun kaikki keskeneräinen oli edellisenä päivänä tehty loppuun. Muistin Novitan nettisivuilta bongaamani pipo-ohjeen, etsin lankavarastosta kerän Isoveljeä ja kaappasin kaikki mukaani leffaseuraksi.


Koska olen isopäinen, ei pipo olisi ohjeen silmukkamäärällä mahtunut minulle, joten tein piposta 92-silmukkaisen. Halusin lisäksi tehdä joustinneuleesta käänteen pipon alareunaan, mikä oli hyvä ratkaisu ulkonäöllisesti, muttei langan kannalta. Tuo Isovelikerä oli nimittäin monta vuotta vanha ja lisäksi vähän vajaa, joten lanka loppui kesken kun pipoa oli noin puolet tarvittavasta korkeudesta. Metsästin lankaa ympäri kaupunkia, mutta maa tuntui nielleen kaikki kerät (myöhemmin kuulin, että lanka oli ollut tarjouksessa, ja siksi hyllyt ammottivat tyhjyyttään..). Lopulta äitini toi minulle kerän ruokakauppareissulta ja pipon nuelominen saattoi jatkua. Uudeksi pulmaksi muodostui kuitenkin lankojen eri erä ja eri sävy. Vanha kerä oli selvästi kirkkaanpunainen, kun uusi vivahtaa viinipunaiseen. Päätin, että langat ovat riittävän samanväriset ja neuloin pipon loppuun. Värineron huomaa oikeastaan vain luonnonvalossa jos katsoo tarkasti, se ei siis juurikaan haittaa.


Pipon mallineule oli naurettavan helppo ja hauska tehdä ja piposta tuli juuri sopiva. Se on sopivan kokoinen, hauskan näköinen sekä pirteän värinen. Lisäksi olen edelleen sitä mieltä, ettei isolla tupsulla voi koskaan mennä pieleen. Minulla oli ennestään vain yksi käytössä oleva pipo, joten lisäys tähän kokoelmaan oli oikein tervetullut, etenkin kun nyt kunnon talviset pipokelit alkavat saapua. 
Nyt täytyy vain neuloa pipoon sopivat tumput, niin voin vaihtaa siniharmaan pipo-kaulahuivi-tumput -setin punasävyiseen.


No comments:

Post a Comment

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta