Tuesday, January 31, 2012

Cohtalaisen Colakasta

Ehkä nyt on kulunut tarpeeksi tätä vuotta, jotta voin palata taas joululahjoihin. Tai itse asiassa uudenvuodenlahjoihin, koska tämän paketin antaminen venähti tämän vuoden puolelle.

Lahjan saaja on toinen kaveripiirini coca-colan palvojista, joten haastoin itseni jälleen pohtimaan, keksisinkö jotain uutta ja kivaa cola-aiheista pakettiin käärittävää. Mieleeni tulivat nämä ajat sitten bongaamani tuhkakupit/tuikkualustat/pikkutavaran säilytysrasiat, joten päätin leikellä pari colatölkkiä uuteen uskoon. Kuvio muotoutuu uusiksi melko jännällä tavalla ja itse ainakin pidän näitä oikein söpöiunä tapauksina. Näin päin tuo pohja on siis kupera, eli siinä ei tuikkukynttilä pysy pystyssä, mutta toisin päin käännettynä kolo on juuri tuikun kokoinen. Näin päin keskelle voi laittaa vaikka sormuksia tai muuta sälää säilöön.


Alun perin minulla oli lahjan toiseen osaan aivan muut suunnitelmat, mutta niiden kariutuessa ja jättäessä jälkeensä tulostamaani colaetikettipaperia, päätin käyttää tuon paperin hyödyksi ja muokkailla siitä suloisen rusettisormuksen. Päällystin paperin kontaktimuovilla kestävyyden lisäämiseksi ja taittelin sen rusetin muotoon. Kontaktiliima oli jälleen ystävä, ja rusetti kiinnittyi tiukasti sormuspohjaan.


Sormuksen kaveriksi irtosäläpuolelle tein pari magneettia colakruunukorkeista kun totesin, että varastossani olevat magneetit ovat täsmälleen korkkiin sopivia. Paksu kerros kuumaliimaa alle, jotta magneetti ylettyi korkin reunan tasalle, ja valmista tuli. Sopivat myös hyvin kaverin jääkaapin oveen cola-pullonavaajan kavereiksi.


Lahjan sai paketoitua hauskasti laittamalla nuo tölkkiastia-asiat vastakkain ja pikkusälän niiden sisälle. Melko piikikkäät kulmat tahtoivat kovasti työntyä paperin läpi, mutta muuten toimi hyvin. Nyt alkaa colainspiraatio olla melkolailla tyhjiin ammennettu, ehkä täytyy siirtyä toisenlaisiin lahjaideoihin jopa colarakastajien kohdalla..


Nyt voisin jatkaa matikan kokeeseen lukemattomuutta (lukion 14. ja viimeinen matematiikan koe!!) ja siirtyä Gilmoren tyttöjen ja neulomisen pariin. Täytyy saada tämä puikoilla oleva suloinen projekti valmiiksi, tahdon jo päästä esittelemään (ja käyttämään) sitä!

8 comments:

  1. AAA noi korkkimagneetit on ihan hullun sulosia! Haluun alkaa väsään/kerään erilaisia tollasia, myydääks missään Suomessa enää lasipullo-spritee? :------D Thihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luulis, että niitä jostain saa vielä. Tulee mieleen vaan jotkut kesäkahvilat, niissä on aina lasipulloissa limut (:

      Delete
  2. Tosi söpöjä juttuja oot väsäillyt! :)

    ReplyDelete
  3. Mä sunniittelen kans et kerään kaikki maholliset pullonkorkit noiden kolakorkkien kaveriks : D ja santtu vähän paino tota pohjaa niin tuikut pysyy !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä en uskaltanu käyttää raakaa voimaa, pelkäsin, että ne menee ihan ruttuun.. Onneksi on santtu! (:

      Delete
  4. Mie aloin miettimään että minkä ympärille sie oikein olet nuo cola tölkin jutut taitellut, jonkun kulhon vai mitä kunnes vilkaisin tuota cut out + keepin sivua ja tajusin :D Mutta siis ihan tosi kiva idea ja niistä tuli tosi kivan näköiset! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on jännä tekniikka, vaatii kuvat, että tajuaa, miten se on tehty : D

      Delete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta