Monday, July 11, 2011

Piipahdus Itäiseen Eurooppaan

Sain vihdoin käsiini vähän suuremmissa määrin kuvia Serbian matkaltamme, omalla kamerallani kun oli vain muutama (huonolaatuinen) kuva. Palaillaan siis toukokuulle ja keväiseen Itä-Eurooppaan...

Vietimme Wienissä yhden iltapäivän ja illan, jonka käytimme lähinnä shoppailuun. New Yorker, Tally Weijl, jopa vasta avattu Forever21 tuli kierrettyä ja pari todella edullista alehankintaa tehtyä (kaksi hametta yhteensä 15 euroa). Wien on kaunis kaupunki, siellä olisi mukava kierrellä joskus ihan rauhassa.


Koska matka taittui lähinnä bussilla istuen, tarvittiin matkaa tehdessä hyvät istumalihakset ja paljon erilaista puuhaa. Nukkuminen sekä eräänlaisen sanapelin pelaaminen olivat todella suosittua ajanvietettä. Tällä matkalla lähes jokaisella oli käytössään kaksi penkkiä, mikä oli todellista luksusta etenkin sinä yönä, jon ajoimme Saksan ja parin muun maan halki.


Belgrad, eli Serbian pääkaupunki ja pääasiallinen matkakohteemme, oli todella kaunis ja viehättävä kaupunki. Vaikka paikallisilla tuntui vallitsevan "ei se oo niin justiinsa" -mentaliteetti varsinkin liikenteessä ja pysäköinnissä, olivat ihmiset silti todella mukavia, ystävälliä ja yllättävää kyllä, kielitaitoisia. Erityisesti jäi mieleeni mies joka ruokakaupan kassajonossa pakkasi minun ostokseni muovipussiin kun sähläsin vaihtorahakolikoita lompakkoon. Tämä pieni teko todella pelasti päiväni. Kuvassa näkyy myös erään talon seinässä ollut huikea kello. Siitä olisi seuraillut ajan kulumista useankin minuutin.


Päädyimme pakotettuina maistamaan paikallista ruokaa, joka osoittautui epämääräiseksi alkuruokakeitoksi ja pääruoan lihalautaseksi. Ei todellakaan minun juttuni. Jotenkin huomaa, että toisessa kuvassa ruoaklistalla on herkullinen kupillinen ananas-, kiivi- ja banaanijäätelöä.


Serbiasta matkamme jatkui Sarajevoon, Bosnia ja Hertsegovinan pääkaupunkiin. Koko kaupunki oli oikeastaan yksi suuri hautausmaa, sillä 1990-luvun puolivälin tienoilla siellä tarvittiin muutaman vuoden sisällä 10 000 hautapaikkaa sotien takia. Melko masentava näky siis, vaikkakin todella vaikuttava.
Vähemmän masentavaa oli päivälliseksi ystäväni kanssa puoliksi nauttimani jälkiruoka-annokset, jotka katosivat lautasilta pelottavan nopeasti.


Sarajevosta ajoimme maamiina-alueita tien varsilta bongaillen Kroatiaan jossa majoituimme Plitvice-kansallispuiston hulppeisiin maisemiin. Kiertelimme puistossa monta tuntia eivätkä upeat vesiputoukset ja kasvit lakanneet ihastuttamasta. Sain myös uuden ystävän, herra karvamadon.


Joltain huoltoasemalta matkan varrelta löysimme nämä huikeat pöydät jotka oli pakko kuvata, sillä tiedän parin ystäväni arvostavan näitä todella.


Seuraava pysähdyspaikka oli Slovenian Ljubljana. Tässä kaupungissa vietimme vain yhden illan, mutta menetin silti sydämeni sille täysin. Kaupunki oli täynnä kauniita ihmisiä ja rakennuksia, söimme loistavan illallisen ja maailma tuntui hymyilevän leveintä mahdollista hymyä. Hostellimme oli vanha vankila, joten senkin puolesta puitteet olivat upeat. Ljubljanassa oli mielettömästi upeita graffiteja ja yksi illan huvi olikin kehittämämme "Spot the Weasley" -peli. Ljubljanaan on pakko palata, pidemmäksi aikaa!
Kuvissa näkyy myös meidän reissaajakolmikkomme kenkäkuva hienosti valaistulla sillalla sekä ikuista rakkautta symboloivien lukkojen todellinen helmi, pyörän vaijerilukko.


Palasimme jälleen Itävaltaan, tällä kertaa Salzburgin maisemiin Alppien tuntumaan. Vaikka retki Hitlerin kesämökille Kotkanpesään peruuntui bussin suuruuden ja suljettujen teiden takia, juoksentelin riemusta hihkuen rinteisillä niityillä ja lauloin Sound Of Musicin lauluja sydämeni kyllyydestä. Sound Of Musicin takia Salzburgiinkin on pakko palata, sillä jo kulkeminen elokuvan tapahtumapaikoilla käyvän kiertoajelun myyntikioskin ohi aiheutti valtaisan pakkopäästätonneheti -reaktion.


 Oli mahtavaa päästä käymään monessa uudessa maassa, joista useimmissa ei varmastikaan tulisi muuten käytyä. Reissu oli hieno ja sieltä jäi mieleen paljon hienoja hetkiä sekä uusia, todellakin vierailemisen arvoisia paikkoja.

2 comments:

  1. TOI PÖYTÄ!!!!! PAKKO HETI INFOTA kolaplokiin :----------D

    ReplyDelete
  2. Arvasin että arvostaisit.. :")

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta