Sunday, July 24, 2011

Kesäinen MixTape

Kun minä leireilen, voitte sillä aikaa tutustua siihen musiikkiin, jota minä luukutan mp3-soittimestani siellä metsän keskelläkin. Tässä listauksessa on mukana sekä vanhempia että uudempia suosikkeja ja monta kovaa artistia jouduin jättämään pois ihan siitä syystä, että kukaan tuskin jaksaa kuunnella edes tätä karsittua listausta läpi.

Ensimmäisenä haluan esitellä teille ehdottoman suosikkibändini, Honor Societyn. Bändin on melko pieni vielä kotimaassaan USA:ssakin, mutta ansaitsisivat ehdottomasti laajempaa tunnettavuutta, sen verran hyvää musaa tekevät. Hauskana faktana vielä, että bändin basisti (tuo blondi) on perimältään neljäsosasuomalainen.
Tässä siis yksi minun suosikkibiisejäni, sanoitukseltaan ihana Two Rebels.


Tämä seuraava bändi on minullekin vasta tämän kesän löytöjä, minkä olen ottanut kyllä tehokkaasti takaisin kuuntelukertoina. Bändin nimi on Action Item ja nämä herrasmiehet ovat myös jenkeistä kotoisin. Saan kiittää Honor Societya tämän bändin löytämisestä, Action Item nimittäin lämppäsi heitä alkukesän kiertueella.
Minulla oli vaikeuksia päättää minkä biisin laitan tähän, koska hyviä vaihtoehtoja olin ihan liikaa. Without You ja Somewhere Out There joutuivat väistymään (kannattaa silti kuunnella ne!), koska lopullinen valinta kohdistui biisiin nimeltä Boy With The Microphone.


Kolmantena listalla onkin vähän tutumpi artisti, MIKA, jonka livekeikasta sain vajaa vuosi sitten nauttia. Mikan biisit pursuavat pirteää energiaa vaikka niiden sanoitukset saattavat olla melko melankolisia.
Tämä kyseinen kappale oli yksi viimekesän ehdottomia hittibiisejä ja se toimii edelleen aivan yhtä hyvin. Tässä siis We Are Golden.


Neljännen biisin myötä palaamme jälleen pienen yleisön jenkkibändeihin. Ocean Grove on julkaissut vasta kaksi viiden biisin ep:tä, mutta vakuuttaa ainakin minut jo näillä biiseillä.
Tässä biisissä hauskaa on Beatles-viittaukset. Minä kun satun rakastamaan intertekstuaalisia viittauksia niin musiikissa, kirjoissa kuin leffoissakin. Tämä biisi on We're Still Breathing (jota kannattaa kuunnella vähintään kertosäkeeseen saakka, biisi lähtee kunnolla käyntiin vasta pre-choruksessa).


Löytyypä listalta yksi suomalainenkin artisti! Osmo Ikonen on monilahjakkuudessaan niin huikea, ettei häntä voi kuin rakastaa. Mies kun laulaa kuin enkeli, soittaa melkeinpä mitä tahansa instrumenttia, tekee mainioita biisejä jne.. Hänet on voinut bongata monien ohjelmien housebändeistä, useiden suomiräp-biisien kertosäkeistä, Suomen euroviisukarsinnoista sekä esimerkiksi Sunrise Avenuen kiertuepianistin roolista. Olen päässyt Osmon näkemään kerran livenä, ja se oli kyllä aivan huikea päivä. Ja myös pahin starstruck-hetkeni ikinä. Jähmetyin totaalisesti muutamaksi minuutiksi kykenemättä puhumaan tai liikkumaan.
Tämä biisi on mahtava ja livevideo tarjoilee Osmon lahjakkuuden lisäksi huikeutta myös Petteri Sariolan muodossa, josta olen jo aiemmin puhunut. Tämäkin biisi sisältää muuten itertekstuaalisuutta. Voiko mennä pieleen biisillä jossa mainitaan Dr. Phil?! Ei ainakaan biisillä All By Myself.


Viimeisenä tahdon esitellä teille duon, jonka lahjakkuus on jotain aivan käsittämätöntä. Kurt Schneider (eli kurthugoschneider) on tuottaja ja muusikko, joka tekee Youtubeen videoita erilaisten lahjakkaiden ihmisen kanssa, joista yksi on tässä videossa esiintyvä Sam Tsui. He onnistuvat tekemään loistavia ja ammattitaitoisia covereita (ja nykyään myös omia kappaleita), joissa on kuitenkin pilkettä silmäkulmassa ja joita jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan.
Tämä biisi on itsessään jo mahtava, Sara Bareilles on huikea artisti ja hänen alkuperäisversionsa on myös loistava. Biisi on sellainen, jonka minä tahdon ehdottomasti versioida lukion musiikkidiplomiini, King Of Anything.

 

No comments:

Post a Comment

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta