Saturday, January 8, 2011

Villasukka-armeija

...a.k.a Pakettiin käärityt vol. 2

Niin monena vuonna kuin jaksan muistaa, isoäit joulumuori on neulonut sukkia lahjaksi perheemme lapsille. Koska hänen sormensa alkavat olla melko iäkkäät ja väsyneet, päätin minä osallistua talkoisiin ja pitää perheenjäsentemme jalat lämpiminä. Neuloin joulun alla ensimmäiset villasukkani loppuun, ensimmäinen aloittamani pari on toisen sukan kärkikavennuksia vaille valmis, mutta Nalle-langalla neulominen on niin tuskastuttavan hidasta, etten minä pienehkön kärsivällisyyskertoimeni kanssa jaksa sitä tehdä. Siksi nämä kaikki sukat ovat tuttua ja turvallista (sekä edes hiukan paksumpaa) 7 veljestä.


 Ensimmäiset koskaan valmiiksi neulomani sukat olivat nämä oranssi-beiget sukat jotka annoin täti Oranssinakin tunnetulle äidilleni. Äitini on tässä suhteessa vähän niin kuin harakka. Hän ei tosin lähde silmät kiiluen kaiken kiiltävän perään, vaan kaiken oranssin.


Isoäitini pakettiin käärin hänen punaisiin Hai-saappaisiinsa sopivat raitasukat. Värikontrastit ovat näin jälkikäteen ajatellen melko voimakkaat, mutta ainakin isoäiti sanoi olevansa ylpeä kun minä neulon (hän on suvussamme se joka ompelee ja neuloo).


Isälleni annoin sini-harmaat sukat jonka raidat ovat tasaiset, viisi kerrosta jokainen. Tässä on muuten taas yksi töidensä kuvaamisen etu. En olisi varmaankaan huomannut tuota vaaleanharmaata lankaa joka pilkistelee toisen sukan kärkipuolella mutta kuvasta huomasin sen ja päättelin piiloon.


Nuoremmalla, minua tosin isojalkaisemmalle veljelleni tein sukat josta olen todella ylpeä. Minulla oli tuota vihreää jäljellä ystävältä saatu jämäkerä ja koska sitä ei tuntunut mistään kaupasta löytyvät (onko todella niin että nykyään saa 7veikkaa ainoastaan armeijavihreänä ja sinä jokseenkin ällönä vaaleanvihreänä?), oli sukat pakko tehdä vain vihreillä mausteilla. Tämä raidoitus toimi mielestäni loistavasti ja ajattelinkin neuloa itselleni sukat tällä samalla raidoituksella mutta värejä hieman muokaten.

Mites te siellä ruutujen takana?
Sujuuko teiltä se pahamaineinen kantapää? 
Ja mitkä näistä sukista on teidän lempparit?

4 comments:

  1. Ihania sukkia! Tykkään ehkä eniten noista kahdesta viimeisestä parista. :)

    ReplyDelete
  2. Petra Ilona: Kiitos! Ne on ehkä munkin lempparit, niissä toimi toi värien ja raidotuksen suunnittelu parhaiten (:

    ReplyDelete
  3. Toisiksviimeiset on ihanimmat! Khihii, villasukat on aina yhtä purr. :3

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta