Monday, April 1, 2013

The hibernation is over!

Olen selvinnyt lopputalven neulomiskyllästyksestä! Yli kuukauteen puikkoihin koskeminenkin tuntui vastemieliseltä ajatukselta ja vaikka keskenräiset työt kolkuttelivat jatkuvasti mielessä, ei minulla ollut töissä käynnin lisäksi energiaa kuin siluettiristikoiden, eli japanilaisten ristikoiden, ratkaisuun (suosittelen, ovat äärimmäisen koukuttavaa ajanvietettä).  Nyt pääsiäisviikonloppuna neljän päivän vapaa teki sen, että puikot tuntuivat taas sopivan käteen ja pikkusiskon myöhäinen syntymäpäivälahja valmistui vihdoin.


 Näitä söpöjä siilitumppujahan on näkynyt vaikka missä jo vaikka miten kauan, mutta vasta nyt päätin luoda oman versioni asiasta. Siileistä tuli tosin lopulta kaksosten sijaan serkukset, kun suklaanruskea 7veikka loppui kesken eikä sitä löytynyt suurien etsintöjenkään jälkeen mistään. Oli siis lopulta tyydyttävä Janneen, joka on hyvin erisävyinen ruskea. Vaikka ole nyleensä hyvin pakkomielteinen siitä, että parin molempien osapuolten pitää olla täsmälleen identtiset, tässä siiliparivaljakossa se ei onneksi ole kamalan häiritsevää. Jokainen eläinhän on yksilö!


Tein siilit neulomalla varren ensin tavallisesti suljettuna, sitten pörröpuolen ja sileän takapuolen erillään tasona ja pörröosuuden ollessa tarpeeksi pitkä, jatkoin neuletta jälleen suljettuna. Lopuksi ompelin sivut kiinni ja neuloin peukalot sivusaumaan jättämääni aukkoon ja kirjoin mustalla jämälangalla siileille silmät ja kuonon. Sivusaumoihin tehdyt peukalot törröttävät kummallisen näköisesti kun lapaset eivät ole käytössä, mutta ne vain ovat helpoimmat peukalot tehdä ja käteen ne istuvat ihan kiitettävästi. Aina ei jaksa hifistellä peukalokiiloilla..


Hedgehog cousins
Pattern: My own based on a basic mitten
Yarn: 7veljestä & Janne, 30 grams (~1 oz) each & 10 grams (~0,3 oz) of unknown furry yarn
Needles: 4mm (US 6)

I've finally climbed out of my knitting funk! I didn't knit anything in over a month, I just had no energy  or motivation and all my unfinished projects just stared at me mockingly. Now during this four-day Easter holiday I finally found the joy of knitting again and finished this birthday present for my little sister.
I've seen the hedgehog mittens in various places but decided to create my own way of making them. Unfortunately I ran out of the original brown yarn and no matter how many stores I went through I couldn't find it anymore. So I figured the hedgehogs could be cousins instead of twins and used a different yarn for the other mitten. I'm usually very obsessed over the fact that a pair has to be an exact match but I think I'll survive this time.

11 comments:

 1. Jos innostut tehtailemaan näitä lisää, niin mulla on ihan kiitettävästi ruskeaa lankaa varastossa. (; Kai Riisa antoi näille nimet???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei tainnut, se ei oo vielä ihan sisäistäny asioiden nimeämisen hienoutta. Pörröä jäi kyllä jäljelle, vois melkein tehtailla.. 4 paria tulis vielä :s

   Delete
 2. Iiihanat siilit! Mulla on sulle tunnustus ja haaste mun blogissa :)

  http://pienilankablogi.blogspot.fi/2013/04/no-nyt-tulee-vahan-kaikennakoista.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hirmuisesti kiitoksia tunnustuksesta ja haasteesta! Täytyykin alkaa pohtia vastauksia (:

   Delete
 3. Söpöset siilit! :)

  Huomasin muuten Make fashion, not war -blogiin laittamastasi kommentista, että oot myös hakemassa Helsinkiin. Valitsitko käsityönopettajan koulutuksen vai minkä? Onnea luku-urakkaan! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! (:

   Haen opiskelemaan varhaiskasvatusta, eli lastentarhanopettaja minusta olisi tarkoitus tulla.

   Delete
 4. Tulin vastavierailulle ja huomasin nämä ihanat lapaset.:) itsekib tein tällaiset joskus kaverille lahjaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun tulit vierailulle! Tämä on kyllä hauska lapasmalli, kaikki credditit sille joka on tällaisen ihanuuden joskus keksinyt (:

   Delete
 5. nää on niin ylisöpöt!!!!aivan valloittavat

  -louna

  ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta