Friday, July 20, 2012

Mietteliäs viikko

Tallinnan tuliaisista osa muotoutui villatakiksi aika tarkalleen viikossa. Olin löytänyt jo ennen matkaa ihanan Miette-neuletakin (huomatkaa huiman hauska otsikko. Heh heh) ohjeen, johon täsmäshoppailin harmahtavanviolettia lankaa Karnaluksista. Malli oli ihanan aivotonta neulottavaa, sopi hyvin myös töissä tehtäväksi, kun koko ajan ei tarvinnnut olla miettimässä silmukkamääriä tai monimutkaisia kuvioita. 


Tämä on nyt virallisesti ensimmäinen (kokonaan valmistunut) villatakki, jonka olen tehnyt! Wohoo! Käytin myös ensimmäisen kerran KnitPro-puikkoja, koska päätin alkaa sen verran neulehifistelijäksi, että keräilen kokoelmaani noita puikkoja ja kaapeleita niiden marketin halvimpien sijaan. Ja kyllä niillä olikin ihana neuloa! Sanoin tämä projektin mukana myös hyvästit tukkimiehen kirjanpidolle paperilla ja tervetuloa kerroslaskurille. Kyllä se on totta, tuollaiset pienet vempeleet helpottavat neulomista hurjasti!


Pieniltä vastoinkäymisiltäkään ei kuitenkaan vältyttyn. En tiedä olenko tullut maininneeksi, mutta olen vasenkätinen, mikä aiheuttaa aika ajoin ongelmia neuleohjeiden(kin) kanssa. Olen jo oppinut tulkitsemaan ohjeita melko hyvin huomaten kohtia, jotka minun täytyy tehdä peilikuvana. Tämän neuletakin napinläpilista meni kuitenkinn ylösalaisin. Siksi kaksi ylintä nappia ovat niin lähekkäin ja alareunaan jää melko pitkä napiton pätkä. Tämä ei kuitenkaan sinänsä haittaa, koska käytän neuletakkia varmasti lähinnä auki ja yläreunan lähes siiamilaiset nappikaksosethan voidaan tulkita tarkoitukselliseksi ja taiteelliseksi yksityiskohdaksi. Voidaanhan?
Siinä taas yksi esimerkki oikeakätisten suosimisesta, jonka takia kohtaan pulmia melko usein (ne pienet metalliset purkinavaajat ovat aivan vihoviimeisiä! Onneksi on Tupperware..)


Malli: Miette
Lanka: Løve Garn Ragsokgarn, väri 58, 340 g
Puikot: 4 mm 60 cm KnitPro
Napit: Karnaluks, Tallinna4 comments:

 1. Siinä on ihan muotolaskoksetkin! Aikamoista hifistelyä!!! :----)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moon nyt true-hifistelijä, se on kato kaikki tai ei mitään : D

   Delete
 2. Musta toi näyttää ihan tarkotukselliselta tuo lyhyempi nappiväli ylhäällä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee, hyvä! On aina mainiota, kun mokat pystyy naamioimaan tarkoituksellisiksi (:

   Delete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta