Thursday, July 12, 2012

Käsityötarvikkeiden ihmemaassa


Tallinnan reissusta on selvitty (univeloista ei tosin ihan vielä) ja ajattelinkin nyt näyttää, mitä tarttui mukaan, kun pääsin seikkailemaan Karnaluksin hyllyväliköihin.
Ensinnäkin, sitä tavaraa oli ihan uskomattoman paljon! Menetin täysin ajantajuni lankoja ja muita ihanuuksia hypistellessä, äiti joutui huomauttamaan, josko olisi aika lähteä, kun olimme viettäneet kaupassa yli tunnin. Mutta kyllä sieltä yhtä ja toista kivaa löytyikin.


Tehkää te muut retkiä Tallinnaan halvan viinan perässä, minä metsästän lankaa! Kuinka mahtavaa on, kun saa langat neuletakkiin alle kympillä? Minä ostin tällä kertaa "vain" kilon lankaa, runsaudenpula iski hieman. Harmahtavanvioletti Løve Garnin Ragsokgarn pääsi heti reissun jälkeen puikoille, nyt menossa on jo viides kerä ja ensimmäinen hiha. Hintaa tällä langalla oli 0,83 euroa /kerä. Toinen lankaostokseni oli Schachenmayrin Cotton Linen -lankaa, eli puuvilla-pellava -sekoitetta meleeratun mintunvihreässä sävyssä. Tämä lanka maksoi huimat 1,43 euroa kerältä. Molemmista tulee siis neuletakit, vaikka puuvillaneuleen muoto onkin vielä hieman hakusessa.

Rakastan nappeja ja voisinkin viettää käsityökauppojen nappihyllyillä ikuisuuksia eri putkiloita tutkien. Tällä kertaa hamstrasin mukaani vain kahdenlaisia nappeja, isommat (23 snt per nappi!!) nappeja vaille valmiiseen neuleeseen ja pienemmät (10 snt kappale!!) tuosta harmaanvioletista langasta valmistuvaan tapaukseen. Olisi tietysti ollut fiksua ostaa enemmänkin nappeja, kun siellä kivoja yksilöitä oli noin naurettavan halpaan hintaan. Nappien kanssa pikkupussiin pääsi myös sormustin, jota olen kaipaillut usein käsin ommellessani. Jos nyt vähenisivät reiät sormenpäissä. Hintaa sormustimella oli 23 senttiä.

Tulin myös ostaneeksi muutamia pikkujuttuja kokeiluun. J-kirjainta muistuttavat palmikkopuikot kustansivat 2,40 euroa ja lähtivät totta kai matkaan, koska olen jo jonkin aikaa halunnut testata tuon muotoisia puikkoja palmikoinnissa. Silmukkapidikkeet (iso 52 snt ja pieni 43 snt) lähtivät testiin halvan hinnan vuoksi. Ja olisivathan nuo paljon kätevämpiä kuin irtolangat. Magneettineuletyyny on ihan lemppariostos, olen haaveillut sellaisesta vaikka miten pitkään. Nyt kun meidät erotti vain 3,54 euroa, kaappasin sen suurella riemulla ostoskoriin. On ihanan kätevää, kun ei tarvitse tarkasti tökätä neuloja tyynyyn saumaa ommellessa.


Yhteensä tämä kaikki kustansi alle 40 euroa. Mitä tästä opimme? Enää ei tule Viron reissua ilman lankakauppavierailua. Kauppa alkoi pienen silmäilyn jälkeen hahmottua, joten toisella vierailulla se olisi varmasti paljon selkeämpi tapaus.
Kävin minä myös kangaskaupassa, jossa yritin hillitä itseni. Pari kangasta lähti mukaan, mutta niitä näette, kunhan näytän niille saksia ja ompelukonetta.


2 comments:

  1. Se on niin parhautta kun Karnaluksissa on upeita nappeja halvalla. Nappeja on jotenkin tosi hankala löytää, siis sellaisia kivoja nappeja :) Toki muutenkin Karnaluks on aivan taivas :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karnaluksissa kivojen nappien löytämistä vaikeutti lähinnä se, että niitä oli niin paljon : D
      Napit on vaan rakkautta. Se on niin väärin, että ne on Suomessa niin ryöstöhintaisia!

      Delete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta