Monday, February 13, 2012

Pitsiset pohkeenpuristajat

Päätin nyt naputella tällaisen pikamerkinnän, ihan vain saadakseni jotain muuta ajateltavaa kuin huomisen ruotsin kuuntelun, tämänpäiväisen englannin kuuntelun (joka meni ehkä ihan kivasti, kiitos kysymästä!) ja erityisesti edelleen keskeneräisenä lattialla retkottavan penkkaripuvun, jota olen sormenpäät hellinä väkertänyt koko illan.

Kaipailin tässä taannoin sinisiä villasukkia varastooni, sekä neulottavaa mummolavierailulle (en osaa enää lähteä minnekään ilman lankaa ja puikkoja, huolestuttavaako?), joten yhdistin nämä kaksi kaipuun kohdetta, ja matkalla mummin ja vaarin luokse poikkesin lankaostoksille. Koska Prisma petti minut lankavalikoimallaan täysin (missä itseään kunnioittavassa lankaa myyvässä liikkeessä ei ole esim. mustaa 7veikkaa??), menivät suunnitelmani täysin uusiksi. Silmiini osui onneksi Novitan sukkalehti, jota pikaisesti selailtuani pääsin kassalle lehden ja tummansinisen langan kanssa.


Koska pohkeen ovat massiivisen kokoiset, ei sukkamallin valinta ollut ehkä kaikkein onnistunein. Tai ainakin varsista olisi pitänyt tehdä reilusti lyhyemmät, sillä nyt varren yläosan pitsi kinnaa ikävästi, vaikka neuloin pitsiosuuden suuremmilla puikoilla. Nätti tuo pitsikuvio joka tapauksessa on, ja sukat ovat kuitenkin olleet käytössä. Jos joskus päädyn neulomaan toiset sukat tällä mallilla, tiedän tehdä varresta lyhyemmät, tai kenties kokonaan pitsineuletta. Sukkalehdestä löytyy tosin niin monta ihanaa mallia, että saman mallin toiseen kertaan neulomiseen saattaa vierähtää tovi jos toinenkin.


Malli: Novitan Sukkalehdestä
Puikot: 4 mm (4,5 mm pitsissä)
Lanka: 7 veljestä

(Mikä ihmeen sulkumania minuun tänään iski? No, laitetaan yo-paineen piikkiin tämäkin..)

2 comments:

 1. Mulle sanoi myyjä että musta 7 Veljestä poistuu pian valikoimista. :o Siis miten ne voi MUSTAN langan poistaa, senhän pitäis olla perusväri jota löytyy aina.

  Niin ja sukat on nätit ja tsemppiä kirjoituksiin. :) Voi apua omistani on jo 6 vuotta..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt loksahti kyllä suu auki ihan täysin.
   Ei ne VOI poistaa mustaa lankaa valikoimista! Ihan naurettavaa. :o

   Kiitoksia tsemppauksesta! (:

   Delete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta