Friday, October 7, 2011

Muumimamman ruusut jäätyvät - mun sormet eivät

Jos olette yhtään useammin lukeneet tätä blogia, tiedätte kyllä jatkuvat jorinani ja lupaukseni kirjoneuleen tekemisestä. No, nyt minä sen hallitsen! Ainakin jollain tasolla..

Lueskellessani Knittapötkylöitä jokin aika sitten, osui sivupalkista silmiini ohje, jonka olemassaolon olin kokonaan unohtanut - Falinen uskomattoman ihanat Mörkö-tumput. Eikä muuta tarvittu. Minä tahdoin tehdä sellaiset ja päätin, että tahdonvoimalla saan ne neulottua vaikka väkisin. Ja minähän sain. Eikä menny loppupeleissä edes kovin kauaa, pari viikkoa(?)

 Nämäkin kuvat otettu yo-lukujen yhteydessä, ignoratkaa siis lievä ryönäisyys/väsymys..

Ohje oli ihanan selkeä ja kyllä se kahden langan kuljettelukin alkoi hieman takkuilevan alun jälkeen sujua. Eihän se jälki tietenkään kaikista tasaisinta ole, mutta kädessä tumppujen lievä mutkaisuus ja erikokoisuus tasoittuu eikä kukaan huomaa mitään. Ne mahtuvat kuitenkin hyvin käteen ja ovat lämpimät, eikös se olekin tärkeintä.


Olisin halunnut tumppujen taustaväristä mielummin jonkin violetin sävyn, kuten Falinen tumpuissa oli (violetti on aikalailla lempparipukeutumisvärini näin talviseen aikaan), mutta koska marketin lankavalikoimat käsittivät tuosta väriperheestä Nalle-langassa ainoastaan kanervansävyisen, valikoin sen sijaan sinisen langan harmaan mörön seuraksi. Kiva se on tuokin väri, sininen, lumihiutaleiden peittämä talvitaivas.


Mutta tosiaan, ei ollut kirjoneule niin takkuista kuin ajattelin (ja millaista se oli kun vuosi sitten kokeilin). Eli vihdoin on tämä yksi kohta raksittu vuoden to-do -listalta! ..Ja kohta toinenkin, mikä liittyy itse asiassa myös tähän kirjoneulontaan. Nyt kun sen tavallaan hallitsen, tahdon tehdä lisää, enemmän ja enemmän! Tänään muokkailin itse asiassa ihan omaa neulekuviota, katsotaan mitä se päätyy joskus koristamaan..


Eipä mulla muuta, pitkälti koulutäyteisen viikon päätteeksi taitaa tämä tyttö mennä tänään aikaisin nukkumaan jotta jaksan herätä huomenna viittomakielen kurssin toiselle tunnille.

Ps. Sweet Things -blogissa kiva 2-vuotisarvonta! Mutta älkää osallistuko, mä tahdon tuon lehden.. (;

6 comments:

  1. Nää on aivan ihanat!:) Ihana huomata että joku on tehnyt nuo Möröt.:)

    ReplyDelete
  2. Olin niin ihana ohje, että pakkohan ne oli tahdä. Kiitos vielä! (:

    ReplyDelete
  3. Suuret on kiitokset, Nelli (:

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta