Thursday, June 23, 2011

Uutissilppua

Vietin viime viikolla aivan liian monta tuntia istuen tietokoneen ääressä, katsoen Pretty Little Liarsia ja näperrellen. Projekti oli työmäärältään suuri, ajattelin sen vievän minulta puoli kesää, mutta toissapäivänä tuli valmista. Minulla on nyt kenties koko maailman hienoin pikkulaukku jonka valmistusmateriaalina toimii sanomalehti!


Olen suunnitellut tämäntyyppistä projektia jo pitkän aikaa hakien inspiraatiota esimerkiksi täältä, täältä ja täältä. Harkitsin ensin ison laukun tekemistä, mutta totesin, että tahdon laukusta käyttötavaran, en ikuisuusprojektia. Otin mallia kaikista noista linkeistä, mutta koska mistään ei löytynyt suoraa sellaista laukkua kun minä halusin, jouduin soveltamaan ohjeita melko paljon. Siksi ajattelinkin tehdä ihan oman ohjeistuspostauksen tämän laukun valmistuksesta.


Laukun teko on siis ensin silpppuamista, silppuamista, silppuamista, jonka jälkeen palat päällystetään kontaktimuovilla ja leikataan uudestaan. Sen jälkeen palat taitellaan ja yhdistetään ketjuiksi, jotka lopuksi ommellaan laukuksi. Kuulostaan yksinkertaiselta? Sitä se oikeastaan onkin. Aikaa vievää, mutta melko helppoa.

Tahdoin omasta laukustani mustavalkoisen, mikä vaikeutti hieman palasten leikkelyä. Kääntelin ja vääntelin palasia, josko niistä saisi jotenkin päin mustavalkoisen puolen päälimmäiseksi. Tämän takia urheiluosaston tulossivu sekä sarjakuva- ja televisio-ohjelmasivut olivat suuria suosikkeja lehdessä.


Ompelussa jouduin soveltamaan melko paljon koska päätin keksiä ompelutavan itse ollessani liian kärsimätön tutkiakseni muiden ohjeita. Muuten se onnistui ihan hyvin, mutta pohjan ompelu sekä läpän "ylösalaisin" päätyneet rivit tuottivat päänvaivaa. Ompelin kaikki saumat kahteen kertaan voimalangalla, joten laukku toivottavasti myös pysyy kasassa.


Kiinnitykseksi liimasin läppään ja laukkuun tarranauhaa kontaktiliimalla, mikä osoittautui oikein hyväksi ratkaisuksi laukun kiinni pysymiseen.

Hauska yksityiskohta laukussa ovat kaikki ne tekstit, jotka jäivät näkyviin laukkuun. Osan tähtäsin näkyville tarkoituksella, mutta osan huomasin vasta valmiista laukusta. Esimerkkinä mainittakoon etunimeni (ei tosin minun nimeni yhteydestä) sekä kouluni nimi ja pätkä kaverini sähköpostiosoitetta eräästä mainospuffista. Luulenkin tämän olevan sellainen laukku, josta jokainen sitä katsova löytää eri tekstejä. 


Itse tykkään tästä kuin hullu puurosta ja haaveissa olisi useampia tällä tekniikalla tehtyjä laukkuja vaikkapa mariannekarkkipapereista tai aikakauslehdistä valmistettuna. Halpa projekti joka tapauksessa, sain käytettyä pois kaapin perällä lojuneet kontaktimuovin jämäpalatkin. (:

Kertokaahan mielipiteitä ja onko tarvetta ohjepostaukselle! (vaikka teen sen varmaan joka tapauksessa (': )

11 comments:

  1. Mahtava! Ja varmasti erilainen. :)

    ReplyDelete
  2. Kiitos! Mäkin veikkaan ettei samanlaista kyllä kävele vastaan (:

    ReplyDelete
  3. Se on tulossa kunhan saan kuvat ja tekstin järjestykseen (:

    ReplyDelete
  4. Eikä, ihan hullun hieno :oo Lotta sä oot taitava! (ps. Jumala & OK. ♥)

    ReplyDelete
  5. Tää on upee, pitää ehkä itsekin rohkaistua yrittämään jos (ja ilmeisesti kun) tulee ohjetta :)

    ReplyDelete
  6. Aivan järjettömän hieno laukku, oot taitava!

    ReplyDelete
  7. sape, kiitoksia ja kannattaa ehdottomasti yrittää tehdä omaa. Mä yritän puolestani olla nopea sen ohjeen kanssa (:

    Anonyymi, hurjasti kiitoksia!

    ReplyDelete
  8. tosi kiva idea ja nätti lopputulos :)

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta